The Leading Trading Academy in Malaysia

Daily Setup – 25 June 2020

 EURUSD

 Trend H4masih menunjukkan trend menaik namun tanda-tanda perubahan trend ke arah menurun telah muncul.Sekiranya harga memecah ke bawah sokongan sekarang kita akan masuk posisi Sell apabila harga menguji kembali paras sokongan menjadi rintangan tersebut.

GBPUSD

Trend di H4 untuk GBPUSD menunjukkan trend menurun. Kita akan masuk posisi Sell apabilla harga menguji zon rintangan.

USDJPY

Harga kembali ke dalam zon mendatar sebelumini. Untuk H1, harga menunjukkan trend menaik namumtiada pengesahan lagi. Untuk pengesahan trend menaik, harga mesti memecah ke atas zon rintangan sekarang. Sekiranya tidak, kita meanggap harga kembali mendatar dalam zon harga ini.

USDCAD

Trend USDCAD mendatar. Jadi kita masuk posisi Buy di sokongan dan Sell di rintangan.Dan sekiranya harga berjaya memecah zon penting, kita akan lihat ke arah mana trend bergerak.

XAUUSD

Gold membuat tinggi tahunan yang baru semalam dan harga turun selepas mencecahparas 1779 semalam. Sekarang kita akn tunggu harga memecah mana-mana zon. Sekiranya ia memecah ke atastinggi tahunan, kita akan masuk posisi Buy dan sekiranya ia memecah ke bawah sokongan kita akan anggap trend berubah kepada menurun dan fokus untuk cari posisi Sell.

Related Post

Leave a Replay